Paradiset er på jorda og du skaper det!

Enlightenment er healing. Healing er å bli kjent med deg selv. Hvem er du, når du tar bort alt som du svarer – jeg er mor, ansatt, bror, far, barn, elsker, menneske… Bak alt du kan komme på, er du en sjel. En sjel er Gud!

I en samtale i helgen fikk jeg beskjed at det er ingen andre enn en selv, som kan finne ord for å forklare hva min enlightenment er. Jeg selv synes at følelsen å være “aligned” er vanskelig å oppsumere med ord da denne kan være så mangt, men det er ikke vanskelig å forklare opplevelsen av enlightenment.

Det som oftest folk tror er at det er kun de «utvalgte» som kan få enlightenment, slik som Jesus, Budda, diverse guruer osv.  På norsk enlighetnment oversettes som opplysning. Hvis man søker i https://www.naob.no/ordbok/opplysning vil man finne følgende forklaring: «det å opplyse(s), gjøre(s) kunnskapsrik og fordomsfri; det å gjøre(s) opplyst».

Det er sjelden jeg sitter og blar i forskjellige ordbøker for å finne hva som står for enkle ord, som jeg tydelig vet betydningen av. I dag tenkte at jeg bør ta en gjennomgang på begreper jeg jobber med for å finne ut viktigheten av ord og hvordan de klinger til når man tenker healing.

For healing finner vi, på samme nettsted: «det å helbrede gjennom bønn, håndspåleggelse, bruk av naturmedisin o.l.; behandlingsform som skal gjøre det mulig å nå åndelig, psykisk og fysisk balanse uten bruk av tradisjonell, vitenskapelig dokumentert legekunst.»

For nirvana: «2.1 sted eller tilstand med uendelig, stabil lykke, harmoni» Det synger nesten «Paradis» for meg. Og hva sies det om paradis: «oppholdssted som inngir lykke og harmoni; lykkelig forhold eller tilstand».

Så hittil er det ultimate healed mennesket en som er kunnskapsrik, fordomsfri, opplyst, uendelig og stabilt lykkelig, harmonisk og har åndelig, psykisk og fysisk balanse.

Paradiset er ren lykke og ikke noe annet.

Hva er en sjel? Ifg. Den norske akademisk ordbok: «åndelig kraft i et menneske (som gjør at det kan tenke, føle og ville); menneskets indre; sinn». Fra samme sted en forklaring på bevissthet er: «3. våken tilstand med normal sjelsvirksomhet»

Altså, din sjel påvirker din våken tilstand, din verden.

Veien til paradis er gjennom sjelen din, med andre ord.

Dette er så enkelt som det – alle kan bli opplyst og leve i lykke, hvis de tillater det. Om du er bussjåfør, lærer, lege, barnehagetante, uteligger, hjemmeværende, arbeidsløs eller ingeniør, uansett hvilken status i dette livet du har, så kan du akkurat som Jesus og Budda bli opplyst.  Det kan være hva som helst som kan sparke i deg dette, enten som en prosess eller som en opplevelse. En bok, en samtale, et annet menneske eller en hendelse. Og det kan skje når du ikke i det hele tatt forventer det, helt plutselig, uten at du har søkt eller ønsket det. Sånn sett så er det helt riktig å se på en healer som på en mulig katalysator i andres healing, ikke noe annet.

Du behøver ikke å meditere for å oppleve opplysning, ikke hele drive med yoga, spise vegansk, be 3 ganger daglig eller drive en eller annen form for spirituelle. Disse aktivitetene er fantastiske verktøy som bidrar sterkt til en selvutviklingsprosess, men de er slett ikke nødvendig for at du skal bli stabilt lykkelig.

Det eneste du må gjøre, og dette helt ubevist!, er å gi slipp og la det skje. Bli din autentiske deg – bli i pakt med ditt innerste vesen og du vil bli guddomelig.

Jeg kunne ha skrevet mye mer, men jeg trenger ikke å gjenoppdage verden. Hør på denne videoen som er en fin kanalisering om enlightenment.